Luomutuotanto

Luomutuotanto

Tarjoamme monipuolisen palveluvalikoiman, joka räätälöidään tarpeidesi pohjalta vastaamaan luomutuotannon vaatimuksia.

Kiinnostus luomutuotantoon on lisääntynyt koko 2000-luvun ajan. Kuluttajat ovat aiempaa valveutuneempia ja kiinnostuneempia ruuan alkuperästä. Yrittäjien keskeinen syy luomutuotantoon siirtymiseen on paremman kannattavuustason saavuttaminen.  ProAgria tarjoaa ammattitaitoaan luomutuotantoon siirtyvälle tai luomutuotantoaan kehittävälle kaikilla toimialoilla.

Siirtymävaihe luomutuotantoon

Luomutuotannon siirtymävaiheessa yrittäjää ohjeistetaan luomutuotantoon mm. perehdyttämiskoulutuksilla. Siirtymisen helpottamiseksi tehdään siirtymäsuunnitelma, joka sisältää talouslaskelmat, tuotannonsuunnittelun, viljelykierronsuunnittelun sekä ruokinnansuunnittelun. Perehdyttämisen kautta on tarkoituksena selventää yrittäjälle, mitä tekijöitä tulee ottaa luomutuotannossa huomioon.

Siirryttäessä luomuun peltokasvien kolmannen vuoden sato voidaan markkinoida luomuna. Maitopuolella tuote on luomua, kun eläin on ollut 6kk luomuhoidossa ja naudanlihassa 12kk. Naudantuotannossa kuitenkin aina vähintään ¾ kunkin eläimen elämästä.

Toiminnan kehittäminen

Kehittäville luomutiloille ProAgria tarjoaa vertailutietoa, kehityskeskusteluja, talouslaskelmia, rakennus- ja ympäristösuunnittelua sekä esim. johtamispalveluja. Yritystoiminnassa keskeistä on tavoitteiden määrittely sekä strategian luonti, jolla tavoitteisiin päästään. Yhdessä ProAgrian asiantuntijan kanssa saat yrityksesi oikeille raiteille ja työkaluja yritystoiminnan kehittämiseen myös jatkossa.

Kasvinviljelypuolella keskiössä on luomutuotantoon soveltuvat viljelykasvit sekä niiden edellyttämä viljelykierto. Kotieläinpuolella tarjoamme palveluita kaikilla toimialoilla. Kotieläintaloudessa keskeistä on sitoutua luomutuotannon ehtoihin. Eläinten rehun tulee olla luonnonmukaisen kasvintuotannon tuotantoehtojen mukaisia. Luomukotieläintuotannon tavoitteena on tuottaa korkealaatuisia erikoistuotteita eläinten hyvinvointi ja käyttäytymistarpeet huomioiden.

Katso ProAgrian luomuvideot Youtube-kanavalla.

 

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.