Kansainväliset verkostot

Kansainväliset verkostot

ProAgrian kansainvälisen toiminnan painopisteet ovat Venäjällä ja Baltiassa.

ProAgrian kansainvälisen toiminnan painopisteet ovat Venäjällä ja Baltiassa. Venäjän liiketoimintoja kehitetään ProAgria Finland Oy:n kautta. ProAgria Finland tarjoaa asiakkailleen maatalouden asiantuntijapalveluja liiketoiminnan ja kilpailukyvyn kasvattamiseen.
 
Kosovon maatalousneuvonnan kaksivuotinen koulutus- ja kehitysprojekti alkoi vuonna 2011. Projektin tavoitteena on luoda kestävä toimintamalli maatalousalan asiantuntijoiden ammatilliseen koulutukseen ja kehittää viljelijöitä palveleva neuvontajärjestö. Ensimmäisessä koulutuksessa aloitti 27 kosovolaista maatalousalan ammattilaista.
 

Elintarvikevientiä Venäjälle

 
ProAgria Etelä-Suomella on vuodesta 2010 lähtien ollut suora elintarvikkeiden vientiväylä Venäjälle. Vuosien 2012 - 2015 aikana luotiin vahva pohja yhdessä pietarilaisen LEND-konsernin kanssa suomalaisille elintarvikealan yrityksille aloittaa ja toteuttaa Venäjän kauppaa täysin kaupallisella sektorilla koko Venäjän federaation alueella. Yhteistyö ja elintarvikevienti ovat jatkuneet myös Venäjän vaikeiden talousvuosien aikana, joskin alkuvuosia hiljaisempana. Venäjän raja on ollut auki tietyille elintarvikkeille koko ajan. Venäjälle on voinut viedä kaikkia muita paitsi eläinperäisiä elintarvikkeita sekä tuoretuotteita. Ruplan kurssi on ollut suurin haaste viennille.
 
Venäjällä on jälleen näkyvissä positiivista kiinnostusta suomalaisia tuotteita kohtaan. ProAgria jatkaa suomalaisten tuotteiden koordinointia Venäjän markkinoille yhteistyössä LEND-konsernin kanssa. Toiminta käsittää uusien tuotteiden kartoitusta, karsintaa ja testausta vientimarkkinoille sekä menekinedistämistoimia Venäjällä yhdessä Trade House LENDin kanssa.
 

Huippuelintarvikkeita Ranskaan

 
ProAgria Etelä-Suomi ry toimii Ranskassa elintarvikemarkkinoilla yhteistyössä pariisilaisen Action Finland!in kanssa. Yhteistyön ja erilaisten verkostojen tuloksena Ranskan kuuluisille keittiömestareille on tarjolla suomalaisia luksus- ja huippuelintarvikkeita eri puolilta Suomea. Tuotteet valikoidaan tarkkaan yhdessä ranskalaisten kanssa ja tuotteiden soveltuvuus arvioidaan lukuisin eri kriteerein.  Vientitoiminta on käynnistynyt v. 2015.
 

ProAgria mukana kehitysyhteistyössä 

ProAgria, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Pellervo-Seura ja Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC perustivat syksyllä yhdistyksen, Finnish Agri-agency for Food and Forest Development. Sen tehtävä on kehittää kehitysmaiden asukkaiden elämää ja elinkeinoja. FFD vastaa mm. hankkeiden toteutuksen seurannasta Etiopiassa, Nepalissa, Tansaniassa ja Vietnamissa ja jatkaa yhteistyötä AgriCordin kanssa. Uusia projekteja valmisteltiin Nicaraguaan ja Sambiaan. 

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.