Neuvo

Neuvo

Hyödynnä 15 000 euroa maatilasi kehittämiseen.

Neuvon maatilojen nykyaikaistaminen ja kilpailukyvyn parantaminen -osio antaa mahdollisuuden tarpeen mukaisiin selvityksiin, kehittämissuunnitelmien tekemisiin tai pienempiin projekteihin liittyen tilasi kehittämiseen ja kilpailukyvyn parantamiseen. 

Mietitkö esimerkiksi investointia, sukupolvenvaihdosta tai yhtiöittämistä? Kaipaatko erilaisia näkymiä tilasi tulevaisuuden vaihtoehdoista? Tarvitsetko keskustelua asiantuntijan kanssa, miten investointisi toteutus sujuu ja mitä seuraavaksi pitäisi tehdä? Mietitkö tuotantosuunnan muutosta?

Näissä ja monissa muissa tilasi kehittämistä ja tuotantoa koskevissa asioissa voit hyödyntää Neuvo-palvelua. Tarjoamme sinulle selvityksiä, arviointeja, suunnitelmia, keskusteluja ja seurantaa. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja mietitään yhdessä sinulle parhaimmat ratkaisut. 

ProAgrian asiantuntijoiden kautta yhdistyvät talous- ja tuotanto-osaaminen. Toimimme verkostona ja teemme sinua hyödyntävää tiimityötä yhdistäen eri asiantuntijoidemme osaamista. 

Mikä on Neuvo?

 • Kaikkien viljelijöiden on mahdollista saada suunnitelmia, selvityksiä ja kartoituksia maatilan nykyaikaistamiseen ja kilpailukyvyn parantamiseen, ympäristökysymyksiin, kasvinsuojeluun, eläinten hyvinvointi- ja terveysasioihin, energiatehokkuuteen sekä luomutuotantoon.
 • Vuodesta 2021 lähtien maatila voi saada neuvontaa 15 000 euron edestä aikaisemman 10 000 euron sijaan. Vuosien 2014–2020 neuvonnat lasketaan mukaan tilakohtaiseen enimmäismäärään. Viljelijä näkee oman maatilansa jäljellä olevan korvausmäärän Vipu-palvelun Maatila-valikosta kohdasta Neuvontakorvaus. Maksat vain alv:n osuuden, joka on vähennyskelpoinen verotuksessa.
 • Neuvonnan käyttö ei lisää viljelijän paperityötä. ProAgrian asiantuntijat hoitavat käytännön asiat puolestasi. 
 • Samalla tilakäynnillä tilalla voi olla yhtä aikaa useampia asiantuntijoita eri osaamisalueilta. Neuvontaa voidaan antaa myös ryhmälle, jossa on enintään 10 henkilöä. 
 • Neuvo-järjestelmän kautta ei voida tehdä palveluja, jotka on laskettu korvauksen piiriin muissa järjestelmissä tai joissa tehdään kirjanpitoa tai viranomaisten edellyttämiä ilmoituksia tai hakemuksia (esimerkiksi viljelysuunnitelma, viljelykiertosuunnitelma ja viljavuusnäytteiden otto, jotka on jo huomioitu ympäristökorvauksessa).

 

Neuvo Kilpailukyky -asiantuntijat löydät täältä. 

 

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

 • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
  Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
 • Tilaa palvelu
  Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.